01. 03. 2018.

Beogradska opera, Đuzepe Verdi, Bal pod maskama, Dejan Maksimović, Dragutin Matić, Jelena Radovanović, Vesna Marković, Višnja Popov, dirigent Zorica Mitev Vojnović,... Piše Laura Miletić

















28.02.2018.
Un Ballo in Maschera


Konačno da doživim jednu veoma solidnu predstavu. Može i to, iako retko, i samo pri proslavama jubileja.  Ali... eto, večeras smo svi imali sreće. I pevači, i publika. Uzajamno strujanje jedne pozitivne atmosfere je bilo osetno i jako lepo. Svečano….
Uživala sam. Da, dobro ste pročitali….UŽIVALA!
Neki novi, neki poznati, svi u dobroj formi. I naravno, naša Zorica. Odlična. Čak su i orkestar i hor bili dobri.
Fatamorgana? Ne, samo jedan profesionalni prilaz predstavi. Eh, kada bi tako bilo uvek, svi bismo uživali.
Elem…. da krenem u hvalospeve, ovo se retko dešava.
Dejan Maksimovic kao Rikardo je večeras bio u  pravoj (ali retkoj) formi. Svečano, kako dolikuje jubileju, pokazao nam je da možemo da uživamo dok ga slušamo. Oćigledno raspoložen i srećan, tako je i pevao. Bravo Dejane. I cekamo te SAMO takvog i dalje.
Dragutin Matić, kao Renato…. Onaj pravi Dragutin, i na koga smo navikli. Pevački, glumački, scenski. Moćan bariton. Takvog te želimo, takav i jesi, takav uvek budi.
Jelena Radovanović kao Amelija….. Iako je bila oscilatorna tokom predstave, iako sam stekla utisak da još nije zrela za ovakve uloge, ukupno je bila solidna. Lep i veliki glas, prilično nesređen, ali nekim čudom je sve teklo. Gluma … nema je…. ali…. danas je svečani dan, jubilej, lepa predstava…. nećemo detaljisati…..
Vesna Markovic kao Oskar…… BRAVO!!!!!! Bravo za lako i kvalitetno pevanje, sigurnoost na sceni, lepotu glasa, umeće saradnje. Za uživanje u svakom smislu. Mlada, profesionalna, lepa, ja sam te   slušala  opušteno i uživala…. Divno, Vesna…. hoćemo te još!
Višnja Popov kao Ulrika….. odlična, kao i uvek…. Sigurna, sigurna, sigurna…. a to je jako važno za dalju nadogradnju, koju smo imali večeras u potpunosti. Bravo i…. i tebe želimo još….
O ostalima, drugom prilikom.
Hor, orkestar, binska muzika… sve je bilo “pod konac” zahvaljujući našoj energičnoj, znalački i umetnički raspoloženoj Zorici. Bravo. Ponoviću, Zorica je JEDINI dirigent u BO koja UME I MOŽE da pokrene i održi ceo operski ansambl od početka do kraja. Da, Zorica.
Eto, ovim lepim rečima završavam večerašnju impresiju, srećna, zadovoljna i ispunjena lepim. Hvala.



Pročitajte o istoj temi, ali iz drugog ugla:




.
.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.