26. 01. 2017.

Boemi, Beogradska opera, Klavir u ulozi pevača. 25. 01. 2017. Narodno pozorište. Dejan Maksimović, Vladimir Andrić, Ljubodrag Begović, Vuk Matić, Sanja Petrović, Anastasija Holc, (Anastasiya Holz) sopran, Sofija Pižurica i lažni David Koperfild.




















UMIŠLJENI  ILUZIONISTI,
ili lažna gošća

David Copperfild je dokazani i  priznati iluzionista u svetu….. ali, i mi crvenčarapicu, kao krajnji cilj,  za prodavanje  magle, imamo. Peva, ili svira? Ko je nama uspeo da se suprotstavi, nama, nebeskom narodu, najtalentovanijim ljudima, najvećim prevarantima ?  Niko normalan, a pogotovo ne neko ko je  kulturan. Omalovažavanje i laganje je samo za istomišljenike.
Ko je odgovoran za večerasnji POKUŠAJ PRIKAZIVANJA ILUZIONISTIČKE LAKRDIJE zvane ANASTASIJA HOLC??????
MOLIM !!!!!!!     Devojka nije  kriva ni za šta !!!! Od početno retkog dramskog soprana, uz čuvenu “Šajnović školu”, ko zna, dovoljno je,  ko ne zna, nije bitno,  jer  bi objašnjavanje trajalo koliko i njihovo uništavanje mnogih generacija mladih pevača, Anastasija Holc, alias SANJA PETROVIĆ je “zglajznula” do jednog lirskog, večeras, (a i na skoro svim snimcima ), a ovde postavljam samo dva linka, ali sasvim dovoljno: 
  

falš soprana, sa neurotičnim vibratom, ili, pak, bez njega…. pristojna u nekim visinama, ali na kraju čuvene arije Mimi, slušamo je kao pokvarenu ploču, koja  je zaribala. Solidna glumački. Ipak  sve pada u vodu, jer je predstavljena kao GOST????   Mamac, za publiku.. Čemu? Ma nije bitno gde živi i šta radi….. Uprava misli da  su  SVI  LUDI ????  Da ne poznaju izazakulisne radnje? Da NIKO ne zna ko je koga doveo i zašto? Greška. Uprava je UMISLILA DA JE PRODALA MAGLU! Da su iluzionisiti. Ali nisu ! Nije bilo aplauza (uobičajeno, i već od mene  skoro svaki put napisano) tamo gde  bi MORALO da bude, sem ako nije  LOŠE, a bilo je.  Gošća? Ahahahaahahah…….Jako je lako biti bezobrazan, GOSPODO IZ NARODNOG POZORIŠTA !
Boemi? Ahahahahahahha, ma kakvi. Možda I jesu, ali nekako…..svi  jektičavi. Kao pred smrt. Možda ih je Mimi zarazila svojom “teškom bolesti” ( po libretu), i prenela četvorici boema krkljanje, šištanje, ili Mizeti grgutanje kao kod grlice pred s....e. Imaš sliku, diskutabilnu, nemaš ton, sem ŠAPTAČ(ice), koju smo  čuli do druge galerije. Možda  su hteli da publika RAZAZNA  šta treba da se peva, ili.....
Boemi?  Ovi? Ovakvi? Nikada. Nigde. Samo ovde.
Orkestar…. uz svog patrona… u raspadu. Hor, uobičajeno u   raskoraku sa svima.
Pitanje: Da li IKO od protagonista snosi BILO KAKVE posledice jer nije ispunio “zadatak”, jer je bio “loš”, jer je maltretirao publiku? Pa čak je I VDD ZABORAVIO da aplaudira nakon čuvenog kvarteta poletnih( na drugim scenama, naravno) boema…..
Doživljaj loš. Hocete još?

Ubrzo.


O istoj temi, ali iz drugog ugla:


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.