18. 02. 2018.

Beogradska Opera, Don Giovanni, Don Žuan, Miodrag D, Jovanović, Sveto Kastratović, Aleksandra Petrović, sopran, Marko Živković, Aleksandra Stamenković Garsija, Vuk Matić, Gavrilo Rabrenović, Nevena Bridgen, Bridžen, sopran.


                                                                                                             
                                                                                                            
                                                                                                              17. 02. 2018.

Znate li šta je jako tužno?
Kada nakon jedne operske predstave ne nastavite da misli I utiske odmah pretočite na papir, jer nisu vezani za pevače, ili celokupan utisak, već ste u REBUSU. I onda čekate…. A rebus je:  Ko je Dijana Cvetković? Nakon imena koje se našlo na programu za večeras,  (napisano: Dirigent Dijana Cvetković), poželeh da saznam nešto više…. ko me i zašto tako zdušno, izuzetno, neznalački, amaterski, neprecizno i uporno maltretirao kroz predstavu koju smo dobili kao otpadak sa kojim ne znate šta će te. Dakle, “muzičko-slušno-scenski” UŽAS. Zahvaljujući ovoj “osobi”.
I onda…. Tražila sam to ime na sajtu Narodnog Pozorišta, među umetnicima, u operskom delu, čak i među pokojnicima…. NEMA. Dakle, biće koje je dirigovalo…. ne postoji! Bar tako (ne)piše na zvaničnom sajtu gde je ime ispisano. Zaključak…. dirigovao je anonimus. Kojom zaslugom? Ili uslugom?  A na drugim net mrežama….. ojha…. ima …. Svega tamo…. Horskih ujdurmi, koje sam pronašla na net mreži… diletantizma,  amaterizma….. ali ovo je, Gospodo, OPERA, ne KUD. I onda, zaključih, ako može Big Lale, može i Cvetka. ili Tetka,…. ili ….. ima ih, muzičkih zlikovaca, nakaza i otpada…. 
Teško mi je da se vratim na predstavu…. Jer nemam mnogo pozitivnih razloga…..
Dosadaaaaaaaaaaaaa…..
Ne znanje o Mozartu.
Šta dalje….. malo bolje nego na premijeri….. a da li želimo da se zadovoljavamo mrvicama…… u operi? Ja ne. Ni u operi, ni uopšte.
Zato ste na listi za odstrel…..
Uloge….. MI NEMAMO PEVAČE ZA MOZARTA!!!!!!!!!
E onda… ovako….
Don Đovani….. Miodrag D. Jovanović….. DOKLE TRI imena, slova, brojeva?????????
Ipak, Zamalo MOĆAN….. skoro u svemu, glumi, dikciji, sceni, karakteru, zavodništvu,….. ali ne i pevač. Bar lepo izgleda i drzi pažnju. Glumac. Volim. Italijanski. Volim. Zavodnik. Volim. Ali pevanje….. NE !
Dona Anna….. Aleksandra Petrović….. Odlična.  Mlada, perspektivna. Ako bi je uprava češće angažovala, možda bi se nivo Opere makar malo podigao. Devojka, za početak objašnjavam ja neznalicama, peva ČISTO. Glumi odlično. Ne gleda histerično u dirigenta (večeras bi to bio samo promašaj), slobodna na sceni. Veoma lep i prodoran glas, odlična dikcija….. Malo samouobličavanja visina…. I eto nama dobrog i perspektivnog soprana. Čuje li me iko?
Don Otavio…..  Marko Živković. Neka lepo spava i traži drugi posao. Nije ovo za njega. NIje on pevač. Ne operski.
Dona Elvira….. A.S.G.     U odnosu na prethodnicu u istoj ulozi…. jako dobra. I ako peva kao đak (ali u svim predstavama), dobismo večeras jedno veoma solidno izvođenje, sigurno, postojano, bez straha  da će išta da zataji. Dakle, zadovoljni smo i  ovim malim zahtevima…..
Leporelo…. Vuk Matić….. Hajde….. nemojte  NIKADA VIŠE da mu date uloge veće od najmanjih. A i to je za preispitivanje. Večeras…. UZAS. U svemu!!!! Toliko.
Mazeto… Gavrilo Rabrenović….. Simpatičan….. moze da  bude solidan za ovakve uloge.
Cerlina….. Nevena Bridžen…. Jedna TETKA u svemu. Iako je uloga manjeg obima i  značaja (bar meni), i tu je bila osrednja, ili nikakva. Ne znam kada ćemo je čuti u nekoj ozbiljnoj ulozi… a nije ni bitno. Jedan glas neupečatljiv, gluma nikakva, frizura sopstvena…. Hodanje po sceni, shodno ulozi….  diskutabilno…. Nevena….. radi nešto drugo…..  ipak.
Za pred kraj, ostavih ulogu Komendatorea….. u pokušaju  i   izdisaju Sveta Kastratovic…. Gospode, kada već uprava nije milostiva... SMILUJ SE! Udalji ovog čoveka iz Opere.  Ili ga, budi milostiv, pošalji kod logopeda, iako je prezreo… možda  se bar neki suglanik popravi…..
Gospodo…. Imate defektne u govoru, defektne u glumi, defektne u dirigovanju, defektne u režiji i defektne u pevanju ČLANOVE koji se pojavljuju na sceni!!!!
Koliko ste VI DEFEKTNI da nam to plasirate i  otimate novac za ulaznice?????
Janko bio…. i  pobegao…. I ja bih, ali sam postojano ostala… da mogu da pišem. Ne da lažem.



.O istoj predstavi, ali iz drugog ugla:


.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.