31. 12. 2017.

Slepi miš, Štraus, Beogradska opera, Prednovogodišnje veselje, Evgenija Jeremić, Vesna Marković, Aleksandar Dojković, Zekić....
























SLEPI MIŠ
za zeku IŠ


Vedrina, raspoloženje  i  dobra energija. Slepi Miš. Štraus. Prednovogodišnje opersko veče. Svečarsko, osetilo se. I nećemo da kvarimo. Po neka opaska, tek da odrzim kondiciju “streljanja”, da ne posustanem, DAJ BOŽE….
Evo, …. Postoji veoma čudnovata pojava….. pre neko veče u Novom Sadu, na koncertu Vojvodjanskih Simfoničara, dobar deo Štrausa, pa i odlomci, orkestarski, iz Slepog Miša. Uvertira i još toga.  Zvuk…. savršen. orksetar simfonijski. Večeras, orkestar operski, I RASPAD. Totalni, tokom cele predstave. Zeko…. ne ide to tako…..  Nije sve što leti za dirigovanje.  Daj malo  RADA na partituri, na pokretima, dirigovanju….  Ipak je to  ozbiljna stvar. A ne  horić. Umalo nisi sve upropastio. Nema smisla. Prema kolegama, publici, petoj aveniji i udruženju protiv skrnavljenja nota.
I da se vratim na predstavu. Svi veoma solidni. Ujednačeno dobri. Neko više  kroz pevanje, neko kroz glumu. Vesna Marković…. sjajna. I pevački i glumački.  Bravo Vesna. Bravo.
Mislim da ova postava (pevačka) treba da se ustali u ovoj kombinaciji i  da odrzava repertoar komičnih opera. Ništa dalje, za sada.
I eto…..  veselo, raspevano, šareno. Tako i treba. Da publici (meni) ostane jedno lepo osećanje nakon predstave. Ima li šta lepše?
Dragi moji, SVI… I oni koje hvalim i  oni koje kudim….. budite i dalje u Novoj 2018. srećni, zdravi i veseli….za ostalo cemo se snaći…..
Laura



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.