25. 11. 2016.

48. BEMUS, Boris Berezovski svira, "Politika" izveštava. Laura i muzika.



31. 10. 2016.
BEMUS 2016. ...A sramota se nastavlja.......Večeras ozbiljan pijanista Boris Berezovski, Ozbiljan koncert, ozbijna publika, ozbiljne novine--POLITIKA....A na večerašnjem koncertu program promenjen....u „Politici“ unapred pripremljen tekst brže-bolje postavljen .....DOKLE BRE ????? SRAMOTA !!!!!! Pa autor ne zna šta je Berezovski svirao, a priča o odusevljenju publike???? To, valjda, ide automatski, po liniji....beozbraznoj, bahatoj. Zar misle da NIKO neće da primeti LAŽU i PARALAŽU ?
Politika online, veceras u 22:50, autor A.J.
"Jeдан од најбољих пијаниста данашњице Борис Березовски одушевио је публику још једним солистичким концертом у Коларчевој задужбини. У оквиру 48. Бемуса, руски пијаниста извео је дела Беле Бартока, Едварда Грига, три фрагмента из балета „Петрушка” Игора Стравинског и сонате Лудвига ван Бетовена.
Березовски се убраја у ред најпознатијих пијаниста средње генерације који успешну каријеру гради након победе на такмичењу „Чајковски” пре 26 годинa.
Наступа с највећим светским оркестрима и диригентима у престижним концертним дворанама и на угледним фестивалима широм света. Поред изузетне концертне активности, престижни музички магазин пре десет година прогласио је Березовског за најбољег инструменталисту.
Студирао је у родном граду Москви, на Конзерваторијуму„Чајковски”. Након дебија у Вигмор холу у Лондону 1988. године, лист „Тајмс” га је окарактерисао као уметника изузетног потенцијала, музичара очаравајућег виртуозитета и невероватне снаге."
Nigde Skarlatija i Čajkovskog!!!!!!!!!....Mogao je neko da obavesti ovo biće da doda šta treba....ali....koga to interesuje....Soraja je zabavnija i rabljenija u medijima. Berezovski "samo svira"....




O istoj temi, ali iz drugog ugla.






.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.